Vánoční kapr
Budeme potřebovat : 600 g porcovaného kapra
2 vejce
30 g škrobové moučky
100 ml mléka
50 g hladké mouky
sůl
drcený kmín
olej na smažení
citron
Postup : Porce kapra důkladně osolte a okořeňte trochou drceného kmínu. Nechte případně odležet v lednici. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby mouka dobře vázala. Pak porce kapra máčejte v řidším těstíčku.Následně jednotlivé kousky smažte v mírně rozpáleném oleji.V pánvi kapra osmažte.Pak bez ohledu na to, zda je kapr celý prosmažený nebo ne, porce vyjměte, vložte je na plech a dopékejte kapra v troubě při 90 stupních asi deset minut. Podávejte s klasickou přílohou – bramborovým salátem,který zde v receptech naleznete také!!!
OBRÁZEK ZKOPÍROVÁN Z GOOGLE OBRÁZKŮ,
Kapr
(Elka, 22. 12. 2014 9:03)