Ovečka
potřebujeme : 375g hladké mouky a125 celozrné pšeničné, 1 balíček sušeného droždí, cukr, sůl, 1 1/2 vajíčka,50g rozpuštěného másla 250ml vlažné vody
postup : Oboje mouky prosijeme do mísy se sušeným droždím smíchame a přidáváme všechny ostatní ingredience. Zpracujeme vše v ručním elektrickém hnětači, hněteme asi 5 minut nejdříve na nejnižší a pak na nejvyšší rychlost. Poté necháme těsto na teplém místě vykynout dokud se nezdvojnásobý. Poté na válu ještě prohněteme. Z těsta si odendáme část na hlavu ocas a nohy, a dáme si ho na stranu. Poté si zbytek těsta rozdělíme na kuličky o velikosti vlašského ořechu a naskládáme je na plech do tvaru oveččina telíčka poté vytvoříme hlavičku, nožičky a ocásek a přiložíme k tělíčku poté necháme ještě kynout aby se těsto zdvojnásobilo těsto. Potřeme těsto vajíčkem a jako oči vmáčkneme do těsta rozinky a vložíme do trouby na 25 minut 200-250 stupňů. Z trouby nám poté vyjde výborná jednoduše udělaná slepice vhodná na každý velikonoční stůl.
BRZY BUDE NA NAŠICH STRÁNKÁCH I OBRÁZEK